+373 (22) 288 622+373 68 311 330

Osteodensitometrie

Despre Serviciu

Centrul Medical ”EXCELLENCE”- este primul și unicul ce dispune de utilaj modern (DEXA HOLOGIC DISCOVERY A) și specialiști cu certificare internațională, care pot nu doar să interpreteze rezultatele obținute, dar și să ofere sfaturi cu privire la factorii de risc și determinarea necesității aplicării tratamentului pentru osteoporoză.

Osteoporoza este o boală cu efect devastator asupra mobilității, independenței și calității vieții. Aceasta afectează aspectele vieții reușind să influențeze negativ chiar și în cele mai simple activități cotidiene. Principalele tipuri de fracturi osteoporotice sunt localizate la nivelul vertebrelor, colului femural și radiusului distal.

Standardul de Aur obișnuit pentru evaluarea DMO este absorbțiometria duală cu raze X (DEXA), o tehnică ce măsoară conținutul mineral al oaselor scheletului, de obicei la nivelul coloanei vertebrale și al șoldului, utilizată pentru diagnosticul osteoporozei și împreună cu o evaluare clinică pentru evaluarea probabilității unei viitoare fracturi, precum și ca instrument de monitorizare a răspunsului la tratament.

!  Unica contraindicație fiind sarcina !

COMPLICATII Nu exista!

Această investigație NU necesită pregătire!

Image