+373 (22) 288 622+373 68 311 330

Electroencefalografia (VIDEO EEG)

Video Electroencefalografia (Video EEG) este o metodă non-invazivă, complexă şi sigură de monitorizare a activităţii cerebrale.

În centrul medical EXCELLENCE se efectuiază atît VideoEEG standard cît și Video EEG monitorizare de zi și de noapte.

Video EEG reprezintă un examen important în diagnosticul epilepsiei, în diagnosticul sindromului confuzional, stărilor de leșin, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infecțiilor cerebrale, furnizînd informații despre existența si localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declanșator pentru crizele epileptice.

VideoEEG standard presupune înregistrare în stare de veghe, la pacient relaxat, cu ochii închiși. Aceasta are o durată de 20 minute. În timpul examinarii se efectuează probele funcționale cu închiderea-deschiderea ochilor, stimulare luminoasă intermitentă, hiperventilație.

Durata, succesiunea probelor se aleg individual în dependență de manifestările clinice, vîrsta și starea pacientului.

Pentru o mai bună evidențiere a impulsațiilor epileptiforme deseori se recomandă deprivarea de somn (totală sau parțială) înainte de examinare.

Video monitorizarea EEG se efectuează pe o durată mai lungă de timp, de la 1 oră la 24 de ore, poate fi efectuată pacienților de toate vîrstele.

În dependență de scopul examinării poate fi efectuată în stare de veghe sau în timpul somnului, cu sau fară probe funcționale. Durata monitorizării depinde de frecvența acceselor, împrejurările în care apar.

Video monitorizarea EEG în timpul somnului de noapte reprezintă înregistrarea continuă, cu monitorizare video, în cursul somnului. Această examinare este utilă în studierea fenomenelor paroxistice survenite în somn, pentru descrierea succesiunii stadiilor de somn și în diagnosticul patologiei de somn, parasomnii, tulburare de somn REM.

Indicații

- Pentru definirea corectă a episoadelor paroxistice
- Diagnosticul diferențial al stărilor paroxismale
- Diferencierea între epilepsie si parasomnii
- Precizarea tipului accesului și manifestarea lui electroencefalografică
- Caracterizarea cantitativă a schimbărilor epileptiforme
- Identificarea impulsațiilor epileptice în timpul somnului
- Diferencierea între epilepsie si parasomnii
- În situațiile cănd există suspiciunea mai multor focare epileptic

Image