+373 (22) 288 622+373 68 311 330

Reumatolog

Reumatologia este specialitatea medicală, ramură a medicinei interne și pediatriei, dedicată tulburărilor clinice (non-chirurgicale)/ musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv care include un număr mare de entități clinice cunoscute sub numele de boli reumatice printre care sunt unite si boli cu implicarea sistemică a țesutului conjunctiv.

  • Reumatologia este dedicată diagnosticării și tratamentului unei largi game de boli, mai frecvent cu etiologie și mecanisme fiziopatologice necunoscute (artropatii degenerative (osteoartrite), artropatii inflamatorii, artrita reumatoidă, spondilite anchilozante, artrite psoriazice, artrite reactive, artropatii microcristalice (guta), bolile sistemului conjunctiv (lupus eritematos de sistem), sclerodermii sistemice, dermatopolimiozite, vasculite sistemice, osteoporoze etc.
  • Sunt cunoscute peste 120 sindroame reumatologice.
  • Aproximativ 30% din populatie suferă de dureri articulare sau a spatelui, 66% din pacienți sunt cu vârsta cuprinsă peste 65 de ani. Cele mai frecvente probleme sunt artrozele, durerile în spate, guta, tendinitele, bursitele, fibromialgia.
  • Durerile articulare și la nivelul coloanei vertebrale este a doua cauză de adresare la medic (după infecții respiratorii acute).
Image