+373 (22) 288 622+373 68 311 330

Treadmill

Test de Efort ”Treadmill” - proba de efort fizic dozat este o tehnică de explorare cardiacă ce constă în supravegherea electrocardiografiei, adică a funcției cardiace a unei persoane în cursul unui efort fizic.

Test de efort Treadmill

Arterele îngustate asigură un flux de sânge mai redus miocardului și deci mai puțin oxigen. În timpul efortului fizic nevoia de oxigen este crescută și din combinația acestor factori pot să apară simptome și modificări ECG care să sugereze existența unei afecțiuni coronariene.
Acest test se începe prin măsurarea în repaus a frecvenței cardiace, a tensiunii arteriale și efectuarea unei ECG de repaus. Persoana testată va trebui să meargă pe o bandă rulantă, urmând un anumit protocol, care presupune creșterea gradată a vitezei și a pantei (înclinația benzii). Testul este oprit atunci când pacientul indică apariția durerii în piept, a dificultății la respirație, a amețelilor sau atunci când traseul ECG arată modificări semnificative pentru o afecțiune coronariană. De asemenea, testul mai poate fi oprit atunci când cel testat atinge indicii hemodinamici - ținta corespunzătoare vârstei în lipsa apariției modificărilor ECG sau a simptomelor sugestive.

Image